De officiële inschrijving als snoepadres is gesloten. Heeft u vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Wat is Halloween?
Oranjekwartier Halloween is een verkleed en snoepfeestje voor kinderen. Nadat de kinderen vooraf aangemeld zijn trekken ze op 28 oktober verkleed (dat mag griezelig maar ook als mega-mindy of prinses) langs een aantal adressen in de wijk. Daar krijgen ze snoepjes van de buurtbewoners. Het leukste is dat die hun huizen ook wat versierd hebben. De tocht start en stopt in speeltuin Oranjekwartier die op die avond griezelig versierd is. Inschrijven voor deelname aan de tocht kan begin oktober.

Op welke dag is Oranjekwartier Halloween?
Op zaterdag 28 oktober van 17:30 tot 20:30.
De speeltuin sluit rond 21:30 uur.

Snoepadres zijn?
U kon zich vanaf begin september aanmelden als snoepadres en dat hebben 25 buurtbewoners gedaan. Daarmee zit de route vol. 
Wij zorgen vanuit de speeltuin dat u genoeg snoep krijgt voor alle kinderen (ongeveer 400). U zorgt als snoepadres voor een beetje leuke aankleding (dat hoeft niet persé griezelig te zijn). 
Als u zich opgeeft moet u wel zeker weten dat u meedoet. Het op het laatste moment "afhaken" is lastig omdat de kinderen dan toch aan uw deur komen. Het is wel een ontzettend leuke ervaring en goed voor de sociale interactie in de buurt.

Kan ik meedoen als snoepadres?
Vanwege de tijd (en de kleine beentjes) moeten we de loopafstand vanaf de speeltuin wat beperkt houden. Daarnaast willen we in de omgeving van de speeltuin zoveel mogelijk mensen betrekken bij dit "feestje". Om het geheel te laten slagen werken we allemaal samen en dat betekend ook wat regeltjes. Zo vragen wij u om het niet tè eng te maken (er zijn ook jonge kinderen bij) en de activiteit alleen te plannen aan de voorkant van uw woning (geen brandgangen). De eerste kinderen komen rond 17:30 al aan uw deur (vooral de kleintjes).

In principe loopt de route door de volgende straten

De Jan steenstraat tussen de Rembrandtlaan en de Frans Halsstraat
Hobbemastraat
Koninginnelaan
Marijkestraat
Margrietstraat
Irenestraat
Willem de Zwijgerlaan (tussen Mauritstr/Oranjestr.)
Mauritsstraat
Rembrandstraat (tot en met de Jan Steenstraat)
Frans Halsstraat (tot en met de Jan Steenstraat)
Oranjestraat (vanaf de W. de Zwijgerlaan)
Leeuwenlaan (vanaf de W. de Zwijgerlaan)

Vragen en antwoorden

Waar moet ik op letten als snoepadres?
Niet in of via brandgangen; dat maakt de route te ingewikkeld. 
Maak uw griezelprogramma niet te lang; er moeten veel kinderen passeren en sommige moeten voor 8 uur naar bed ;-)

Hoe kom ik aan snoep?
Dat wordt in de week voor de 28e oktober bij u thuisgebracht. Wij nemen daarover contact met u op.
 
Kan ik zelf voor snoep zorgen?
Normaal leveren wij bij u het snoep af. Soms willen snoepadressen daar graag zelf voor zorgen. Hou er dan wel rekening mee dat het al snel over een 400 kinderen gaat! Vraag het eerst even bij ons.

Meer weten of vragen?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.