FEESTJE IN DE SPEELTUIN

Inleiding

Een kinderfeestje in de speeltuin is goedkoop en altijd een succes! Zorg wel dat u het feestje (vooraf) goed regelt en dat u op de hoogte bent met wat wèl en niet kan in de speeltuin. Daarmee maakt u van uw feestje een succes!

Sowieso gelden alle regels die voor andere bezoekers ook gelden. Maar wij hebben voor feestje en grote groepen wat extra regels en tips om overlast voor andereen te voorkomen.  

Soort feestje
In de speeltuin zijn enkel kinderfeestjes toegestaan. Volwassenen-feestje mogen niet.

Reserveren, boeken of tafels bestellen

Het is niet mogelijk om de speeltuin voor een kinderfeestje te reserveren. Er kunnen ook geen tafels, stoelen of zitplek worden gereserveerd. 

Speeltuin in, speeltuin uit.
Iedereen die de speeltuin binnenkomt (boven de 2) moet aan de kassa betalen, ook als die persoon maar "even" naar binnen wil. Hou er dus rekening mee dat brengen en halen òf buiten de speeltuin plaats moet vinden òf er door de brengende/ophalende ouder aan het loket betaald moet worden!
Er is bij het loket een wachtvak voor ouders die hun kinderen komen halen (of brengen).
Een alternatief is dat u het brengen en halen van kinderen buiten de speeltuin regelt, bijvoorbeeld op het voorplein. De ruimte en looppaden naar en voor het loket moeten wel zoveel mogelijk vrij blijven voor bezoekers evenals de uitgang en toegang voor de speeltuin.

Betalen
Het gemakkelijkst is dat u als één groep tegelijkertijd binnenkomt. U koopt dan een strippenkaart of betaald per stuk aan de kassa het bedrag in één keer voor al uw gasten.

Komen uw gasten niet tegelijk en wilt u vooraf betalen?  Spreek dan vooraf een codewoord af met de gasten (dat maakt het extra spannend!). Vervolgens koopt u aan het loket één of meerdere strippenkaarten en u laat deze met het codewoord bij de kassa achter.
De kassa-vrijwilliger knipt voor iedereen die binnen wil en het codewoord weet een strip af. Voordeel: geen heen-en-weer geloop of wachtende bezoekers. Aan het eind van de dag krijgt u het restant terug. Zorg wel dat er bij de kassa voldoende strippen liggen!!

Komen uw gasten niet tegelijk of wilt u zelf per gast betalen? Dan moet u per gast afrekenen bij het loket. Uw gasten wachten in het wachtvak tot u ze komt halen. Zorg dan dat er iemand in de buurt van het loket blijft en dat u let op het wachtvak.  

U kunt niet achteraf betalen. Brengen en halen in de speeltuin zonder betalen kan nooit.

Plek en tafels
U mag zelf een plek uitkiezen in de speeltuin. Dat mag niet in de natuurtuin. Bedenk goed hoe u eventuele gasten ontvangt i relatie met het zicht op de ingang. U mag 1 picknicktafel gebruiken. U mag géén picknicktafels verplaatsen. Zet stoelen en losse tafels na afloop weer op de plek terug.

Versiering, aankleding
Balonnen, confetti, confettikanonnen, mogen niet. Eventuele versiering mag niet worden geniet, geplakt, geen punaises gebruiken en liever ook geen plakband (gebruik gewichtjes zoals zakjes zand).

Alle aangebrachte versiering ruimt u zelf netjes op.  Bij uw vertrek laat u laat de (picknick-)tafels, stoelen en ondergrond keurig leeg achter.

Activiteit, muziek
Het is niet toegestaan om een activiteit te organiseren, artiesten in te huren of grote speelvoorwepen mee te nemen. Voorbeelden zijn een ballonclown, een springkussen of het ophangen van een puzzel. Voor u is uw feestje belangrijk; voor andere bezoekers mag het geen last zijn. 

Enige vorm van versterkte muziek (gsm, muziekinstallatie) is niet toegestaan. Live-muziek is tevens niet toegestaan. Natuurlijk mag de jarige wel worden toegezongen. Het gaat er om dat u anderen niet stoort.

Hapjes en drankjes
U mag uw eigen hapjes, taart en frisdrank van thuis meenemen. Zorg wel dat ook daar geen scherpe onderdelen in zitten. Zo mogen saté, cocktailprikkers of andere prikkers niet. u koopt snoep, ijs of fris aan ons loket. Het meenemen of gebruiken van verwarmingstoestellen (gas-, spriritus- of electrische branders) is niet toegestaan.
Glas en hard plastic is in de speeltuin niet toegestaan. Gebruik bij voorkeur papieren bekers en borden. Alcoholische dranken, roken en verdovende middelen zijn niet toegestaan; 


Kadootjes
Bij een feestje horen kadootjes. Helaas mogen er volgens de wetgeving een heleboel speelmaterialen niet in een speeltuin worden gebruikt. Denk daarbij aan ballen, springtouwen, fietsen enzovoort. Kadootjes kunnen wel worden gegeven maar er mag in de speeltuin vaak niet mee worden gespeeld. verpakkingspapier, dozen en overige troep ruimt u vanzelfsprekend netjes op (zie ook bij afval en opruimen).

Afval en opruimen
Uw afval ruimt u op en neemt u bij voorkeur mee naar huis. Afval kan ook in de prullenbakken. Heeft u veel afval? Vraag dan aan het loket om een vuilniszak en doe die in de grote grijze vuilniscontainer. Zorg er voor dat onze vrijwilligers ook geen last hebben van uw feestje en stop de prullenbakken niet helemaal vol.

Tot slot:
Hou er rekening mee dat de speeltuin geen gemeentelijk eigendom is en wij alleen kunnen bestaan als er ook dingen bij ons worden gekocht. Als u een nette speeltuin - ook voor de toekomst - belangrijk vindt dan zorgt u ervoor dat onze vrijwilligers niet uw troep op moeten ruimen! De regels die staan in het algemeen speeltuinreglement zijn onverkort van toepassing. Een aantal vragen en antwoorden treft u wat verderop in dit artikel aan.

Komt u er niet uit? Mail ons dan met uw vraag.

VRAAG EN ANTWOORD

Wat kost het ?
U betaald de normale entree.

Kan ik een plek reserveren in de speeltuin?
Nee, dat kan niet. In alle andere gevallen is het wie er eerst komt...

Mag ik eigen snoep, chips en drinken meenemen?
Ja dat mag. Bedenk wel dat de speeltuin ook inkomsten moet hebben. De entree alleen is niet genoeg en daarom verkopen wij ijs, snoep en limonade. 
Wij laten u uw eigen spulletjes meenemen en U laat ons niet betalen voor u meegenomen afval; vanzelfsprekend neemt u dat ook mee terug zodat wij daar niet voor moeten betalen... eerlijk toch?

Kan ik ijs, taart of iets anders koud zetten?
Nee, dat is niet mogelijk. 

Mag ik alcoholische dranken meenemen?
Nee, dat mag niet. Alcohol, drugs zijn niet toegestaan. Roken mag niet meer in de speeltuin.

Mag ik muziek draaien?
Nee, dat mag niet (onder andere vanwege BUMA-STEMRA rechten). Dat mag ook niet via een pc, gsm of tablet.

Hoe regel ik dat mijn gasten naar binnen kunnen?
Daarvoor zal u zelf iets moeten regelen. Het "even" doorlaten doen we niet (meer). Ook houden we voor u niet bij wie er komt, houden we voor u geen strippenkaart bij enzovoort. U moet de entree (en het weggaan dus zelf regelen. De toezichthouder laat iedereen ouder dan 2 jaar betalen. 

Mag ik slingers en ballonnen en zo ophangen?
Ballonnen mogen om diverse redenen niet. Overige versiering ruimt u na afloop goed op. U gebruikt geen punaises, nietjes, plakband enzovoort.

Hoeveel tafels mag ik gebruiken?
Per gezelschap mag maximaal 1 tafel worden gebruikt. De toezichthouder of speeltuinvertegenwoordiger kan daar een uitzondering op maken (bijv. bij geringe drukte). Tafels mogen niet worden verplaatst.

Mag ik een spel doen of een artiest (clown oid) laten optreden?
Nee, dat mag niet. U maakt tijdens de openingstijden deel uit van een groter geheel in de publieke ruimte. Behalve een storende factor zouden er vergunningen nodig kunnen zijn. 

Kan ik snoep kopen/bestellen?
Er zijn  snoepbestellijsten. Die liggen op de tafel voor het toilet. Laat snoep zoveel mogelijk uitkiezen op de plek waar u zit om de toegang tot het loket niet te blokkeren.

Ik ben het met iets niet eens of heb een klacht of suggestie!
Ga met uw klacht of suggestie NIET naar de dienstdoende toezichthouder. De aanwezige vrijwilliger maakt niet het beleid en kan daar ook weinig aan veranderen. De speeltuin heeft een klachten/suggestieformulier dat in papieren vorm te verkrijgen is bij de ingang. Ook kunt u een mail sturen naar het speeltuinbestuur ( (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Klachten/suggesties via facebook worden meestal NIET gezien; gebruik dus altijd de website van de speeltuin.