HUREN VAN DE SPEELTUIN DOOR SCHOLEN (2024)

Een ochtendje speeltuin Oranjekwartier is een leuke en relatief goedkoop schoolreisje of activiteit tussendoor.
Tijdens de ochtenden wordt u niet gestoord en heeft u de speeltuin exclusief voor uzelf! Het aantal ochtenden waaruit u jaarlijks kunt kiezen is beperkt en de vraag groot dus boek zo vroeg mogelijk. 
Reserveren is mogelijk door scholen, BSO's overblijven en soortgelijke organisaties. Huren van de speeltuin door particulieren is NIET mogelijk!

Anders dan in 2023: Met ingang van April 2024 kunt u de vrijdag NIET meer boeken |(wij doen dan onderhoud). De donderdag is dan WEL beschikbaar.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?
U komt naar de HOOFDINGANG aan de Leeuwenlaan 31 (4532AE Terneuzen) van de speeltuin toe. Het draaihek is open en er is daar een vrijwilliger van de speeltuin aanwezig om u op weg te helpen. Vanuit de speeltuinwinkel wordt koffie, snoep, fris enzovoorts verkocht tegen de normale tarieven en u kunt daar terecht met uw vragen.
Heeft u veel ijsjes, chips of snoep nodig? Laat dat dan ruim vooraf weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vermeld het bij de opmerkingen.

Vanzelfsprekend kunt u gebruik maken van de aanwezige picknicktafels. Wij vragen van u deze voor vertrek weer op hun plek te zetten. Bij wat minder weer of bij veel zon heeft u het volledige overdekte terras tot uw beschikking. Heeft u vragen stel ze dan vooraf via ons mailadres.

Fijn is dat er behalve u geen anderen in de speeltuin aanwezig zijn. U heeft de speeltuin voor uzelf alleen. En omdat de speeltuin rondom voorzien is van een hek kunnen er ook geen kinderen weglopen.

Samengevat

 • U gebruikt de speeltuin net als iedere andere gebruiker maar buiten de openingstijden;
 • U heeft géén koel- of vrieskast tot uw beschikking;
 • Er is buiten één stroompunt (16A/op 2 mtr hoogte) rechts naast de toileten
 • U heeft 4 toiletten en 2 wasbakken (koud water) beschikbaar;
 • Er is een vrijwilliger van de speeltuin aanwezig; onze winkel is open;
 • Huren is mogelijk van 8:30 tot maximaal een half uur voordat de speeltuin opengaat;
 • Er mogen geen bijzondere activiteiten (muziek, sport en spel enz.) worden gedaan;
 • Het normale speeltuinreglement en wetgeving (WAS) is van toepassing.
 • Er mogen geen losse speelattributen (tenten, springkussens) worden neergezet.
 • Glas en hard plastic is in de speeltuin niet toegestaan. Gebruik bij voorkeur papieren bekers en borden. Ook scherpe voorwerpen zoals coctailprikkers of punaises mogen niet de speeltuin in.
 • Alcoholische dranken, roken en verdovende middelen zijn niet toegestaan; 
 • Er mogen wettelijk een heleboel speelmaterialen niet in een speeltuin worden gebruikt. Neem dus geen balllen, springtouwen of ander spelmateriaal mee.

WAT KOST HET ?
Er is een starttarief van euro 50,00. Daarboven betaald u euro 1,30 per bezoeker.
Het minimumbedrag is altijd euro 75,00.
VOORBEELD:
♦ Bent u met 45 kinderen en 5 begeleiders dan betaald u dus euro 115,00  // 
       (50 x 1.30=65,00) +50,00 = euro 115,00.
♦ Bent u met 13 kinderen en 2 begeleiders dan betaald u dus euro   75,00  //  
       (15 x 1,30=19,50) +50,00 = 65,00  = wordt het minimum euro 75,00

Op basis van de door u gemaakte reservering (zie hieronder) krijgt u van ons een boekingsbevestiging. Op de dag zelf bepalen we het aantal bezoekers; we sturen dan na uw bezoek een factuur met BTW. U hoeft dus geen geld mee te nemen. De winkel is wel open dus er is wel van alles te koop.


RESERVEREN

U reserveert - minimaal 4 weken voor uw gepland uitje - door middel van onderstaande knop of u kiest in het menu bovenaan 
de pagina "HUREN SPEELTUIN - RESERVEREN SPEELTUIN.
U vult het formulier in met een schatting van het aantal personen dat meekomt.
Wilt u meerdere dagen reserveren, speciale afspraken maken of snoep, ijs of fris bestellen? Dan kunt u ons ook mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

In alle gevallen.... bij twijfel mail ons!
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben een particulier; mag ik ook huren?
Nee dat is niet mogelijk.

Wat als het regent
Dat is een normaal risico. Verzetten van de datum of restitutie van het huurbedrag is niet altijd mogelijk; Standaard boeken wij een week niet vol en is er meestal nog wel plek. Overleg oftewel vragen staat vrij ;-).

Slecht-weer voorziening??
Bij slecht weer kunt u gebruik maken van het afdak over het terras van het Leeuwenkwartier (ca 4x16 meter) of eventuele andere overkappingen in de speeltuin.

Ik wil iets bakken, verwarmen met vet of vuur.
Dat is niet toegestaan (o.a. vanwege regelgeving en vergunningsplicht door de veiligheidsregio).

Mag ik eigen taart, voeding en drinken meenemen?
Dat mag. Zorgt u er wel voor dat het afval uiteindelijk in de grijze container (bij de ingang) terecht komt?

Mag ik muziek draaien?
Nee, dat mag niet (onder andere vanwege BUMA-STEMRA rechten, maar ook vanwege geluidsoverlast in de buurt). 

Hoe regel ik dat mijn gasten/kinderen naar buiten kunnen tijdens openingsuren?
U bent normaal al weg voordat de speeltuin opengaat voor de middag-gasten. Mocht e.e.a. toch uitlopen regel het ophalen dan via ons ophaalvak bij de ingang of op het voorplein van de speeltuin. Ouders kunnen niet naar binnen om hun kind op te halen tijdens de openingstijden; dat wordt voor het heffen van entree te complex
Ophalen van kinderen kan dus alleen buiten de speeltuin.

Mag ik slingers, ballonnen en zo ophangen?
Nee dat is niet toegestaan. Ook confetti is niet toegestaan. Ook hier weer...ruim alles na afloop op.

Mag ik een spel doen, een attractietoestel laten komen of een artiest (clown oid) laten optreden?
Attractietoestellen zijn niet toegestaan. Hou er rekening mee dat wij als speeltuin wettelijk verantwoordelijk zijn voor alles wat op ons terrein gebeurd. Overleg dus altijd zoveel als mogelijk vooraf of meldt het bij de reservering. Voor optredens, versterkte en onversterkte muziek, attracties en activiteiten is - naast onze toestemming - tevens een gemeentelijke vergunning nodig. Regel dat tijdig en in overleg met ons.

Mag ik tafels en banken verzetten?
Liever niet. Is dat toch nodig regel dan dat deze terug worden gezet waar ze vandaan kwamen voor dat de speeltuin 's-middags open gaat. 

Ik wil iets organiseren of doen wat volgens hierboven niet mag; hoe nu??
Daar waar u wilt afwijken van normaal spelen neemt u vooraf contact met ons op of u vermeldt het op uw aanvraagformulier. Contact verloopt zoveel mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik heb een probleem; contact?
Voor maatwerk en uitzonderlijke gevallen mailt u ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hou er rekening mee dat wij vrijwilligers zijn en dus niet altijd bereikbaar.

Ik ben het met iets niet eens of heb een klacht of suggestie!
Ga met uw klacht of suggestie NIET naar de dienstdoende toezichthouder. De aanwezige vrijwilliger is daarvoor niet de juiste persoon.
De speeltuin heeft een klachten/suggestieformulier dat in papieren vorm te verkrijgen is bij de ingang. Ook kunt u een mail sturen naar het speeltuinbestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Klachten/suggesties via facebook worden meestal NIET gezien; gebruik dus altijd de website van de speeltuin.