RABO CLUBSUPPORT 2023

Binnenkort kunnen RABO-leden weer stemmen op hun favoriete club bij de RABO Clubsupport. Wij vragen u om uw stem ook aan ons te geven en ons te helpen om speeltuin Oranjekwartier leuk, veilig en speelbaar te houden.
Speeltuin Oranjekwartier is een particuliere stichting. Dat betekend dat wij nieuwe toestellen zelf moeten betalen. Dit jaar kochten wij een xylofoon en onlangs een "TRACKRIDE" een toestel dat wat lijkt op onze - altijd druk bezette - kabelbaan. De track Ride kost ruim euro 14.000. Een deel daarvan krijgen we van DOW. Wij hopen met de RABO-clubsupport het resterende deel te kunnen betalen.

Vindt u een veilige, sociale en grote speeltuin belangrijk? Stem dan op Terneuzen - samenleving- Oranjekwartier !! Alvast hartelijk dank!

Stemmen
Alleen leden van de RABO-bank kunnen stemmen. Zij ontvangen daarover van de RABO-bank bericht. Ieder lid mag een aantal stemmen uitbrengen. 
U kunt ons vinden op  Terneuzen   --  samenleving  ---- Oranjekwartier
Of u vult bij zoeken gewoon Oranjekwartier in.

Meer informatie over RABO clubsupport

Waarom betaald de gemeente dit toestel niet?
Speeltuin Oranjekwartier is geen gemeentelijke speeltuin. De speeltuin is eigendom van een (particuliere) stichting. Al het werk zoals dat van de voorzitter, schoonmaker, toezicht en klusjeman gebeurd door onbetaalde vrijwilligers. Voor geld zijn wij afhankelijk van de inkomsten uit entree's, verkopen en zoals nu uit sponsoring.

Waarom kosten toestellen zoveel?
De Nederlandse wetgeving (WAS) schrijft voor dat wij alleen gecertificeerde toestellen en materialen mogen plaatsen. Die moeten we kopen bij een leverancier die toestellen aanbiedt die gecertificeerd zijn. Daarbij kijken we vanzelfsprekend ook naar de kwaliteit en de opvolging in service. Voor dit toestel hebben we gekozen voor KOMPAN.
Zelf toestellen bouwen of wijzigen is sinds 1997 niet meer toegestaan.

Waarom dit toestel?
We merken al langer dat het druk is bij de kabelbaan. Zeker voor de oudere kinderen is er gebrek aan iets uitdagends. De Track Ride is een kabelbaan aan een vaste staaf met best wat uitdagende aspecten.

Het toestel reageert op hun bewegingen en het is ontzettend leuk en spannend om van de ene naar de andere kant te zwieren. Dat zorgt ervoor dat kinderen zo vaak mogelijk op het toestel willen spelen. De Track Ride glijdt vanaf de toren naar beneden. Volleerde gebruikers gooien hun benen over de bovenste stang aan het einde van het toestel en duwen zichzelf helemaal terug naar het platform. Deze activiteit traint vaardigheden die belangrijk zijn bij het sporten en in het dagelijks leven: spieren, proprioceptie en timing. Aan het einde of halverwege de rit van het toestel afspringen, draagt bij aan de opbouw van botdichtheid. Dankzij de handgrepen is het eenvoudig om de beurt door te geven. Kinderen versterken hun arm-, been- en rompspieren. Op dit toestel spelen en anderen helpen om de overkant te bereiken, stimuleert de ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden, zoals om de beurt gaan en empathie. Spannend speelplezier dat bijdraagt aan de sociale en motorische ontwikkeling van schoolgaande kinderen.