WORDT VRIJWILLIGER!

Speeltuin Oranjekwartier is een organisatie die sinds 1958 uitsluitend werkt met onbetaalde vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers zou er geen grote speeltuin mogelijk zijn in de regio. Anders dan soms wordt gedacht zijn wij ook géén gemeentelijke organisatie maar is de speeltuin ontstaan uit mensen die een veilige en fijne speelomgeving voor kinderen vinden. Met circa 35.000 tevreden bezoekers per jaar slagen we daar goed in.

Om dit te kunnen blijven doen hebben we echter meer vrijwilligers nodig. Heeft u interesse? Lees dan dit artikel eens door en neem daarna contact met ons op voor meer informatie. Er zijn verschillende soorten vrijwilligerswerk (die je ook kan combineren). Onderstaand treft u een formulier aan voor aanmelding of meer informatie en een korte uitleg van de vrijwilligerstaken. Mogen wij u binnenkort begroeten?

 


VRIJWILLIGER TOEZICHT - KASSA

Hoe vaak? De inzet gaat op afspraak. We maken een schema voor een half jaar waarin je wordt opgenomen. Komt het niet uit, dan kan je altijd met iemand ruilen. Belangrijk is dat je zelf aan kan geven hoe vaak je wilt en op welke dagen. Gemiddeld zit je éénmaal in de 3 weken in de speeltuin.

Wat doe je daar?  Tijdens de openingsuren  is altijd een "toezichthouder" aanwezig die vanuit het loket toezicht houd op de speeltuin.  De oud er is altijd verantwoordelijk voor zijn of haar kind maar het is fijn dat er iemand is die even kan luisteren of een pleister kan plakken.
Daarnaast doet de toezichthouder de kassa (entree, snoep) beantwoord vragen en zorgt voor de orde en netheid in de speeltuin. Soms doe je dit alleen, soms is er hulp van een tweede persoon. Er is altijd assistentie oproepbaar. Aan het einde van de dag maak je de toiletten schoon en tel je de kassa.
Wat moet je kunnen?  Omdat wij deels ook nog met contant geld werken is wat vaardigheid met geld belangrijk. Goed met kinderen en mens en overweg kunnen is een voordeel want die ga je er erg veel zien ;-).


VRIJWILLIGER ONDERHOUD

Hoe vaak? De onderhoudsploeg werkt iedere donderdagochtend tussen 8:30 en 12 uur aan de speeltuin. Tussendoor kletsen we bij de koffie bij. Je hoeft er niet elke donderdagochtend te zijn. Kom je maar eens in de paar weken dan zijn we daar ook al blij mee. Soms plannen we ook in het weekend onderhoud in. 

Taken? De onderhoudsploeg doet alle taken in de speeltuin en in en rond de gebouwen. Dat zijn o.a. schilderen, reparaties, groenwerk  en allerhande karweitjes om de speeltuin en omgeving veilig en netjes te houden. De veiligheidsregels voor een speeltuin zijn niet altijd even gemakkelijk en duidelijk. We werken daarom met een systeem van onderhoudsbonnen. Conform wetgeving worden alle akties en reparaties worden in logboeken vastgelegd. Daarnaast is het tijdens de koffiemomenten erg gezellig en wordt er veel gekletst en gelachen.

Wat moet je kunnen?  Voor onderhoud hoef je geen speciale vaardigheden te hebben alhoewel een beetje gevoel voor techniek, groen of knutselen wel handig is. Maar ook voor het groen in de natuurtuin zoeken we een helpende hand.


VRIJWILLIGER ZAALBEHEER

Hoe vaak? In onderling overleg wordt je ingeroosterd in een schema. Dit shema fluctueertr nogal eens omdat er natuurlijk steeds huren bijkomen. Enige flexibiliteit qua tijd is hierbij handig.
Taken? Zaal klaarzetten voor huurders zoals koffiezetter vullen, toiletpapier aanvullen en soms instructie geven over hoe de zaal werkt aan huurders.
Wat moet je kunnen?  Wij verhuren de zaal altijd zonder dat er een "beheerder" bij is. Voor deze taak moet je een goed oog hebben voor netheid en hygiëne ebn vooral over een ruime mate van beschikbaarheid beschikken. Woonachtig in de buurt van de zaal heeft de voorkeur naast sociale vaardigheden in de communicatie met onze huurders.  


VRIJWILLIGER ACTIVITEITEN

Hoe vaak? Je kan je aanmelden voor deelname bij de organisatie of uitvoering van activiteiten zoals speldagen, Koningsdag, Rommelmarkten en Halloween. Leuk om te doen en er zijn tal van taken in te vullen. De frequentie is op afroep. Veel vrijwilligers willen dit doen dus helaas komt niet iedereen altijd bij iedere activiteit aan de beurt!
Taken? Die zijn afhankelijk van de activiteit en wat je wil doen. Van security, hamburger-bakker, spelbegeleider tot nog veel meer. Geef aan wat jij leuk zal vinden!
Wat moet je kunnen?  Dat is wat afhankelijk van jouw gekozen taak. Hierbij is het meestal handig dat je goed met kinderen om kan gaan. Een speciale vaardigheid is niet noodzakelijk.  

 


FORMULIER
Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk in speeltuin Oranjekwartier of wilt u zich misschien aanmelden? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

Meer weten over vrijwilligerswerk?
Bij voorkeur nemen we in eerste instantie contact op via de mail
Weet u al waar u een voorkeur voor heeft? Er zijn meerdere keuzes mogelijk.