STATIEGELD KLEINE FLESJES

Vanaf circa 1 juli start Nederland  met statiegeld op kleine plastic flesjes. In de speeltuin zijn dat alleen de flesjes plat water.  Het statiegeld  van euro 0,15 wordt in rekening gebracht bij de aankoop van het flesje. U krijgt uw statiegeld terug als u het flesje inlevert bij een innamepunt. De speeltuin is geen innamepunt dus u kunt uw statiegeld-flesje NIET bij ons inleveren.

 

VRAGEN ANTWOORDEN

·          Hoeveel statiegeld zit er op een flesje?
Op een flesje kleiner dan 1 liter zit € 0,15 euro statiegeld. Op een liter en meer € 0,25.

·          Waar kan ik mijn flesje inleveren?
Bij (grote) supermarkten, treinstations, tankstations langs de weg en via cateraars.

·          Waarom kan ik het niet bij jullie inleveren?
Opslag en inleveren is voor kleine organisaties ingewikkeld. Daarom is landelijk al besloten dat het aantal innamepunten beperkt blijft. Ook wijzelf hebben – vanwege de benodigde ruimte en complexiteit - besloten dat we geen innamepunt willen zijn.

·          Hoe herken ik een statiegeldflesje?
U herkent een statiegeld flesje aan het logo  de kleur kan afwijken)

·          Wanneer gaat het statiegeld op flesjes in?
Het statiegeld gaat na 1 juli in. We maken eerst onze voorraad flesjes zonder statiegeld op. De prijs van een flesje water is daarna € 1,20. Tijdens de overgang kan het voorkomen dat u nog een statiegeldflesje koopt voor de oude prijs. Dat is dan in uw voordeel.

·          Wordt een flesje water duurder?
Nu kost een flesje water € 1,00. Omdat bij een contante betaling 5 cent lastig teruggeven is, verhogen we de prijs met 5 cent. U betaald dus bovenop de prijs van €  1,05 nog 15 cent statiegeld, in totaal dus € 1,20 . U krijgt bij inlevering elders uw 15 cent statiegeld terug.

·          Zie ik statiegeld staan op de kassa-nota?
Nee, helaas is dat met onze kassa niet mogelijk. Wij vermelden alleen de prijs van € 1,20.

·          Waar vindt ik meer informatie over statiegeld op kleine flesjes?
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/04/24/statiegeld-op-kleine-plastic-flesjes-voor-minder-zwerfafval

 

ONEENS MET IETS OF KLAGEN?

Het kan zijn dat u het oneens bent met de genomen besluiten of beleid van ons speeltuinbestuur. De regeling over statiegeld op kleine flesjes is genomen door de landelijke overheid en wij hebben daarop geen invloed. Heeft u toch klachten heeft u tips dan vragen wij u om u reactie niet te uiten bij de (vrijwillige) toezichthouder maar via ons E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een klachtenformulier verkrijgbaar aan het loket.

Aanvullende gegevens